Home » Vybavení » Sklokeramická vs. indukční deska. Pomůžeme vám s rozhodováním
Hob

Sklokeramická vs. indukční deska. Pomůžeme vám s rozhodováním

Pokud se v dnešní době pustíte do zařizování nové kuchyně pak vězte, že s naprostou jistotou skončíte u sklokeramické nebo indukční desky. Dva nejčastější spotřebiče týkající se vaření, které nabývají vestavěné podoby a díky tomu se stávají oku lahodící součástí interiéru. Není to však ale design, co od takového produktu vyžaduje. Cílit byste měli na co možná nejpohodlnější vaření.

Sklokeramická deska pod drobnohledem

Pojďme se nejprve zaměřit na sklokeramickou desku a vše důležité související s ní samotnou. Ve své podstatě jde o běžný standard moderních kuchyní. Z hlediska vzhledu dokonale plyne s kuchyňskou deskou a stane se líbivou součástí těchto prostor. Mezi hlavní přednosti patří hlavně cenová dostupnost spotřebiče. Dále se můžete těšit na snadnou údržbu a pokročilé funkce. Navíc je vhodná pro všechny typy nádobí.

Mezi zápory patří fakt, že ohřívány jsou kompletně celé plotýnky. Navíc varné zóny zůstanou po vypnutí stále horké. Další nešvarem je pak zvýšená spotřeba elektrické energie.

Indukční deska a její výhody/nevýhody

Druhou variantou je indukční deska, která je přece jenom úspornější. Vliv na to má fakt, že dochází jen k ohřevu samotné plochy hrnce nebo jiného typu nádobí. Vedle nízké spotřeby energie je to také intuitivní ovládání a řada bezpečnostních prvků. Záleží na tom, pro jaký model indukční desky se rozhodnete.

Z logiky věci jasně vyplývá, že tyto benefity jsou vykoupeny vyšší vstupní investicí. Zároveň se připravte na nutnost pořídit si speciální nádobí pro indukční desky, které má elektricky vodivé dno. Možná vás tak čeká výměna části kuchyňské výbavy pro vaření.

Výsledná volba je pochopitelně závislá na potřebách každého člověka, na intenzitě vaření, zvycích a požadovaném výsledku. Podstatné je, že výběr bývá v obou segmentech elektrospotřebičů hodně bohatý, takže na své si přijde dozajista každý.

Vložit komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *

Kopírování článků nebo dalších částí tohoto webu je bez souhlasu redakce zakázáno.