Home » Zahrada » Připravte si vynikající česnečku
garlic 1679057534

Připravte si vynikající česnečku

Každý z nás asi moc dobře ví, jak přínosný je česnek pro zdraví. Plodina, s níž se můžete zbavit spousty nepříjemných stavů a zároveň posílit celkovou imunitu. Jestliže nejste schopni pozřít česnek samotný, zakomponujte ho do některé z vynikajících pochutin. Oblíbená je pochopitelně česnečka, kterou vás naučíme dělat.

Základní ingredience

Pokud si chcete uvařit lahodnou česnečku pro tři až čtyři osoby, budete k tomu potřebovat několik nezbytných ingrediencí. Je to půl kila oloupaných brambor, 1,2 litrů vody, jedno vejce, tři stroužky česneku, lžíci řepkového nebo slunečnicového oleje, mletý kmín, mořskou sůl a petrželovou nať.

Pokud nemáte moc času na dalších dochucování a chcete česnečce přidat na její lahodnosti, můžete použití dvě kostky zeleninového bujónu.

Postup vaření

Na počátku všeho si připravte oloupané brambory, které nakrájíte na kostky a dáte vařit. Vhoďte je do cca 800 mililitrů vody. Nezapomeňte na špetku soli, petržel a trochu kmínu. Brambory budete mít uvařené zhruba za deset minut. Pak vyjměte nať, přidejte dvě kostky bujonu, dolijte zbytek vody, dejte vejce a pusťte se do dalšího, avšak krátkého vaření. Mnohdy stačí dvě minutky.

Následuje přidání oleje a česneku, který však před jeho aplikováním důkladně rozetřete. Díky tomu jeho výrazná chuť pronikne do polévky a vy budete hned na první dobrou vědět, že si dopřáváte česnečku. Pro oko přidejte ještě trochu petrželové natě nakrájené na malé kostičky. V tento okamžik máte hotovo a můžete polévku podávat.

Jak sami můžete vidět po přečtení výše uvedených řádků. Česnečka není žádným složitým pokrmem. Příprava samotné polévky vám zároveň nezabere příliš času, takže ji můžete připravit v okamžiku, kdy spěcháte. Na česnečce si mimochodem pochutnáte i po divoké noci. Ne nadarmo je mnohdy označována, jako dokonalý vyprošťovák, který vás jednoduše postaví na nohy.

Vložit komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *

Kopírování článků nebo dalších částí tohoto webu je bez souhlasu redakce zakázáno.