Home » Ostatní » Pochutnejte si na lahodných pomazánkách
spread 1635774986

Pochutnejte si na lahodných pomazánkách

Zná to jistě každý. Večer přijdete domů z práce a už se vám nechce připravovat žádné složité a těžké jídlo. Nebo ráno vstanete a máte chuť na něco neobvyklého a dobrého. V obou případech a mnohých dalších vám přijdou vhod pomazánky. Ty jsou mimochodem ideální volbou také na svačinku. V následujících řádcích vás seznámíme s několik kvalitními podzimními recepty, o nichž jste doposud možná neslyšeli.

Paštika z řepy a fazolí

Náš první recept bude směřovat spíše k paštičce, která jistě polahodí vaše chuťové pohárky. Hlavními ingrediencemi budou fazole a řepa, včetně vlašských ořechů. Potřebovat budete ještě cibuli, majoránku, tymián, zázvor, trochu oleje a neposlední řadě sůl a citron do ochucení. Když tohle všechno smícháte, získáte nejenom příjemnou konzistenci pomazánky, respektive paštiky, ale hlavně její vynikající chuť.

Co takhle dýňový tatarák?

Když už jsme u těch neobvyklých pomazánek, zmínka by měla padnout i o té dýňové. Ta je mnohými gurmány označována, jako dýňový tatarák. Jak asi správně tušíte, budete potřebovat dýni, v ideálním případě hokkaido. Dále by neměly chybět dva stroužky česneku, cibule, rajčatový protlak, sójová omáčka a v neposlední řadě také červené paprička a tymián. Nakonec vše můžete dochutit ještě malou lžičkou dijonské hořčice.

Vynikající křenová pomazánka

Nakonec padne zmínka ještě o jedné lahodné pomazánce. Jedná se o křenovou pomazánku, ve které nechybí ani kousek uzeného tofu, vlašské ořechy, nastrouhaný křen a petrželka na ozdobu. Její výroba je asi nejjednodušší a nejrychlejší ze všech třech zmíněných. K dochucování je často používán umeocet. Každou z těchto pomazánek si pak můžete namazat na měkký chléb nebo ještě teplé pečivo. Potom docílíte té nejlahodnější chuti. Pokud tedy sháníte nějaký rychlý recept na skvělou pomazánku kdykoliv je třeba, přinášíme vám rovnou tři. Vyzkoušejte je všechny.

Vložit komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *

Kopírování článků nebo dalších částí tohoto webu je bez souhlasu redakce zakázáno.