Home » Vybavení » Mikrovlnné trouby – jejich klady a zápory
microwave 1601727229

Mikrovlnné trouby – jejich klady a zápory

Mikrovlnná trouba je v mnoha domácnost nepostradatelným pomocníkem. Primárně je využívána k ohřevu potravin. V závislosti na jejím provedení však lze získat i mnohé další funkce a někteří jí dokonce plně nahradili klasickou troubu.

Její obecnou výhodou je určitě jednoduchost a rychlost ohřevu konkrétního pokrmu. Za nevýhodu se občas považuje „nezdravý“ způsob přípravy jídla a jistá změna chuti. Je ale pravdou, že jde o hodně individuální pocity a spousta odborníků naopak říká, že mikrovlny ničí bakterie.

Vyberte si tu správnou mikrovlnnou troubu

Takovým pomyslným odrazovým můstkem při výběru mikrovlnné trouby bude jistě ta klasická bez grilu. Jejím záporem je bezpochyby omezenější využití. Na druhou stranu je levná, jednoduchá na obsluhu, nabízí spoustu vzhledových variant provedení a ve výsledku umí i rozmrazovat. Její dražší alternativou bude mikrovlnná trouba s grilem, v níž lze mimo jiné opékat a grilovat. Jediné co, tak si u ní pohlídejte dostatečný výkon.

microwave 1601727229

Současné době jednoznačně vládnou multifunkční mikrovlnné trouby. Ty stojí sice více, ale nabízí zase hromadu způsobů přípravy jídla. Obvykle jsou použity moderní technologie a taková mikrovlnná trouba dokáže nahradit více spotřebičů naráz. Pokud je vaším vysněným cílem horkovzdušná trouba, můžete ji vlastnit také v tomto podání. Horkovzdušné mikrovlnné trouby umí pokrm lépe a rychleji připravit, navíc mu dodávají lahodnější chuť. Tím do jisté míry eliminují hlavní výtku těchto trub.

Co dalšího byste měli vědět?

Vedle výše uvedených výhod by v rámci komplexnosti mělo padnout i několik omílaných negativ. Připravit byste se určitě měli na vyšší spotřebu elektrické energie. To platí dvojnásob, když je trouba vybavena grilem a přidanými funkcemi. Zároveň se můžete setkat s názory, že například ohřívání zeleniny snižuje její výživovou hodnotu. Podobných názorů však může být více než dost.

Vložit komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *

Kopírování článků nebo dalších částí tohoto webu je bez souhlasu redakce zakázáno.