Skládání potravin v chladničce má svá pravidla
Chladničku neboli ledničku má ve své domácnosti pravděpodobně každý z nás. Tento výrobek je schopen produkovat odpovídající chlad, který je ideální pro dlouhodobé udržení potravin v dobrém a poživatelném stavu. Každá chladnička jako taková má uvnitř několik zón. Ty se mohou lišit dokonce svou teplotou, takže je třeba důkladně rozmýšlet, kam jednotlivé suroviny uložíte. A právě s tím vám pomůže náš článek.
Jak je to s uložením potravin v chladničce
Nejprve se pojďme zaměřit na vnitřní prostor chladničky, teprve pak se budeme věnovat úložnému místu v jejích dveřím, kam je možné uložit také spoustu věcí. Pojďme se na skladování podívat pěkně od vrchu dolů.
Do horní police, maximálně dvou horních polic byste měli ukládat sýry a jiné mléčné výrobky. Ať už jde o jogurty a mnohé další. Kromě jiného sem patří také hotové omáčky a polévky. Teplota v těchto prostorách je totiž ideální pro udržení jejich dobrého stavu.
Do střední části chladničky patří primárně salámy nejrůznějšího typu, včetně šunky. Obecně se sem ukládají v podstatě všechny uzeniny. Hned pod nimi by mělo být maso, včetně rybích produktů. Úplně dole pak jsou v každé lednici šuplíky. Ty jsou vyhrazeny pro ovoce a zeleniny.
Co si uložit do dveří chladničky?
Každá lednice, pokud zrovna není vybavena výrobnou ledu disponuje také police ve dveřích. Také sem můžete uložit spoustu potravin. S jejich výčtem můžeme začít opět od vrchní části. Tam se ukládají vejce. Hned pod nimi je dobré ukládat máslo, margarín a jiné pomazánky tohoto typu. Zhruba do střední části vkládejte nejrůznější kečupy, hořčice, plechovky, dresinky a jiné. Spodek dveří je povětšinou opatřen policí, do níž lze uložit vyšší věci. Takže ideální místo na alkohol, minerální vody a jiné produkty v láhvích.
Díky tomuto správnému skládání potravin v chladničce si navíc můžete udělat i pořádek v lednici.